рецепта

Индонезийско предястие с палачинки

Индонезийско предястие с палачинки

3 5 6

Предястия от птици, меса и колбаси

Българска

Рецептата "Индонезийско предястие с палачинки" беше добавена на

Добави коментар

Продукти

картоф 1
2-3 моркова
пилешко месо 400 г
Чесън 2 скилидки
1 пилешки бульон
сол
2-3 стръка пресен лук
Магданоз

За палачинките:

яйца 2
брашно 1 ч.ч.
вода 1 ч.ч.
олио 1 с.л.
сол

За панировката:

яйце 1
щипка сол
галета

• Плънката се приготвя, като в тиган се слагат 3 с. л. олио.

• Когато се загрее, се сипват 2 скилидки чесън, нарязани на кубчета.

• След като се изпържат, се прибавя нарязаното на кубчета пилешко месо и се подправя с щипка сол.

• Добавят се морковите и картофът, също нарязани на кубчета.

• Заливат се с приготвения бульон и се оставят да врят.

• Малко преди да се свалят от котлона, се слагат нарязаните пресен лук и магданоз.

• Приготвят се палачинки, като от продуктите се замесва рядко тесто.

• Изпържват се.

• Във всяка палачинка се слага по малко от сместа и се сгъва на "пакетче".

• Овалва се в разбито яйце, после в галета и се пържи в олио.

• Така се процедира с всички палачинки.

• Индонезийското предястие с палачинки се сервира с краставици и домати.


Бележки
* Източник : Кулинарен Журнал

** Приблизителна цена: 7 лв.

*** Време за приготвяне: 40 минути

**** Тази рецепта съдържа продукти за 5-6 порции