|
ПИЛЕШКИ КЪСЧЕТА А ЛА HAPPY
200 г пилешко месо от бутче
30 г мариновани гъби
30 г кашкавал
80 мл вода
12 мл соев сос
2 с. л. олио
брашно за овалване
картофено пюре за гарнитура
Начин на приготвяне:
1.Месото (обезкостено и почистено от кожата) се нарязва на късчета и те се овалват в брашното. След това се поставят в голяма цедка и се изтръсква излишното брашно. Запържват се в добре загрятото олио до златисто.
2.Гъбите се нарязват на филийки и се изсипват в тигана при месото.
3.Налива се водата и соевия сос. Тиганът се захлупва и се оставя месото да се задуши 2-3 минути.
4.Късчетата се сервират гарнирани с картофено пюре. До като са топли отгоре се настъргва кашкавала.
Една тънкост за пилешките меса-за да не стават сухи когато са от бяло месо.Варху им се изстисква сока на 1 лимон и престояват така поне 1h.И след това се приготвят по начин които си искате.Аз ги правя на скара и са невероятно сочни.
» Обсъдете във форума
Кулинарен свят
Благодарение на всички активни участници във форума, и по-специално в "Кулинарен свят", тук сме събрали избрани рецепти препоръчани от тях. Специални благодарности на Скарлет и Djemma за оказаното ни съдействие.
САЛАТИ И СТУДЕНИ ПРЕДЯСТИЯ(42)
ТОПЛИ ПРЕДЯСТИЯ(14)
ОСНОВНИ ЯСТИЯ(26)
ГАРНИТУРИ(4)
ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ(71)
ДЕСЕРТИ(78)
ДРЕБНИ СЛАДКИ(29)
ГЛАЗУРИ , КРЕМОВЕ, ЗАХАРНИ ТЕСТА ЗА ТОРТИ И ПАСТИ(23)
НАПИТКИ(3)
РЕЦЕПТИ ЗА ХЛЕБОПЕКАРНА(10)
ДИЕТИ(5)
|
|
|
|
|
|
|
|
Име на рецептата: |
|
Продукти и инструкции: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|