Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Паниран Кашкавал»Паниран бирен кашкавал с доматен сос

Паниран бирен кашкавал с доматен сос

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Паниран бирен кашкавал с доматен сос1 / 2
24/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Не какъв да е кашкавал пане, а бирен и в доматен сос, затова не подминавайте, а опитайте и оценявайте"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 500 г твърд
  • олио - за пържене
  • яйца - 2
  • брашно - 4 с.л.
  • бира - 1 ч.ч.
  • домати - 3 зрели, пресовани на пюре
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • босилек - 2 щипки сух
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете кашкавала на средно дебели парчета, за предпочитане във формата на триъгълник - не трябва да са нито много тънки, нито много дебели. Предварително трябва да го сложите за около 30 минути във фризер да стегне и да не се разтече в тигана.

Разбийте жълтъци, бирата и брашното за панировката, като към нея прибавите и разбитите на сняг белтъци с черен пипер и сол. Загрейте тиган с мазнина. Всяко парче се потапя първо за малко в съд с ледена вода и след това в панировката. Кашкавалът се обръща и от двете страни да се запържи.

Сервирайте панирания кашкавал върху доматен сос, приготвен на котлон от смлените домати, олиото и подправките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: