Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Мезе по русокастренски

Мезе по русокастренски

тинтин
Новак
308013k
Мезе по русокастренски1 / 2
16/02/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • черен дроб - 0.5 кг. или друго месо
  • лук - 1 - 2 глави
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • вино - половин чаена чаша
  • газирана вода - 1 бр. (300 мл)
  • бахар - 5 зърна
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • чубрица
  • подправка за месо
  • олио
  • праз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът (месото) нарязан на парченца изпържваме в олио на слаб огън докато изври водата и сосът стане гъст. Тогава прибавяме лука нарязан на ситно и малко праз - нарязан също на ситно.

Запържваме всичко заедно и слагаме червения пипер и подправките - бахар, черен пипер (смлени), дафиновия лист, чубрица, подправката за месо и солта. Прибавете и газираната вода и виното.

Завираме всичко, ври около 10 минути на слаб огън, за да не загори. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: